康橋四大理念

Our Mission Statement 我們的宣言

At KCISLK, we strive to prepare all students with the academic, social, and emotional skills to become self-directed lifelong learners and responsible citizens ready to meet the challenges of the future. In partnership with our families and community, our goal is to create relevant learning opportunities for students, both inside and outside the classroom, that help them develop the knowledge, critical thinking skills, emotional resilience, autonomy, and confidence necessary to succeed in and contribute to the progress of an ever-changing technologically advanced world.

KCISLK致力於培養學生在學術、社交與情感方面的技能,使其成為自主的終身學習者及負責任的公民,以迎接未來的挑戰。透過與家長及社區的通力合作,我們的目標是為學生在課堂內外創造學習機會,使學生增廣見聞、具批判性思考、培養韌性、自主性以及自信心,在快速變遷且科技日新月異的世界中取得成功並做出貢獻。

Our Vision Statement 我們的願景

Our vision is to prepare and motivate our students to be successful in a rapidly changing world by instilling in them self-reliance, critical and innovative thinking skills, collaborative spirit, communication skills, and cultural responsiveness.

為了能讓學生在快速變遷的社會中有所成就,我們鼓勵並培養學生的自主獨立性、思辨與創新力、團隊精神、溝通力與文化理解力。

Student Learner Outcomes 學生學習成果

課程總目標 (4CS)

依據辦學理念,林口康橋以「4CS」作為學生學習目標,其主要內涵是幫助學生成為:

1.Critical and Innovative Thinkers 具批判與創新力的思考者

• 透過研究、實驗及運算思維提出具批判性的問題、產生假設、探索多種觀點並尋求答案。
  • 批判性閱讀與聆聽,以獲取、分析、評估和綜合統整訊息,針對現實世界的問題做出決策或製定解決方案。
  • 透過應用知識至新的情境,以展示對現實世界的理解。
  • 能調整、產生、完善、評估並採取行動,以影響他人。/li>

2.Collaborative Learners & Leaders 具合作能力的學習者與領導者

• 透過良好的人際溝通能力,能夠在多元的團體間做出貢獻。
  • 徵求並重視他人的觀點及貢獻。
  • 重視團隊成功、主動性與承擔責任。

3.Effective Communicators 有效的溝通者

• 能謹慎接收、批判思考並分析所見所聞。
  • 能自信且創新的表達觀點與經驗。
  • 為不同的目的、受眾和情境脈絡而撰寫條理清晰的文字。
  • 說話沉著穩重,語言通達。

4.Culturally Aware and Responsive Citizens 具文化敏銳度的社會公民

• 能與不同背景的人合作,並具備同理心與文化敏銳度。
  • 與他人互動時,能為人誠信良善、尊重對方並充滿自信。
  • 能參與並提倡有意義的社區服務。
  • 具環保意識與世界觀。

5.Self-aware and Self-Reliant Learners具自我覺察力且獨立自主的學習者

• 反思並辨認有效的學習及解決問題的策略。
  • 自理、自省、自控的能力。
  • 適時探究與反思、為人正直誠信、具適應力及恆毅力。
  • 具訂定、規劃及實踐大學、職涯和個人目標的能力。